Veiligheidsbeleid

Hoe wij uw account en tegoeden beveiligen en hoe u uw account beter kunt beveiligen.

Veiligheidsbeleid Bitvavo

Hoe wij uw account en tegoeden beveiligen.

Twee-Factor authenticatie

U kunt Twee-Factor authenticatie inschakelen voor inlogpogingen en opnames van digitale valuta. Dit beveiligt uw account tegen ongeautoriseerde toegang. Om toegang te krijgen tot uw account dient u namelijk een code in te vullen die uw op uw aan Bitvavo gekoppelde mobiele apparaat te zien krijgt.

Toegestane apparaten en onbekende locaties

Inlogpogingen vanaf onbekende apparaten dienen bevestigd te worden door te klikken op een link die u per e-mail ontvangt. Daarnaast is uw sessie gekoppeld aan uw IP adres, in het geval dat dit IP adres wijzigt dient u opnieuw in te loggen. Deze beveiligingsmaatregelen kunnen soms ten koste gaan van het gebruiksgemak van Bitvavo, maar voorkomen in de meeste gevallen ongeautoriseerde toegang tot uw account.

Stichting Bitvavo Payments

De klanttegoeden van Bitvavo gebruikers worden ondergebracht bij Stichting Bitvavo Payments. Het vermogen van deze stichting is niet verbonden aan Bitvavo B.V. Hierdoor blijven de tegoeden die u plaatst op Bitvavo ten alle tijden uw tegoeden. Bij een eventueel faillissement van Bitvavo B.V. kunnen schuldeisers geen beleg leggen op de tegoeden ondergebracht bij Stichting Bitvavo Payments.

Gevestigd in Nederland

Bitvavo is gevestigd in Nederland en accepteert alleen Europese klanten. Het KYC (Know Your Customer) beleid van Bitvavo voldoet aan de AML richtlijnen van de Europese Unie en de Nederlandse "Wwft" (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme). De bankrekeningen van Bitvavo zijn ondergebracht bij Bunq, gevestigd te Nederland. Klantgegevens worden bewaard in datacentra in Nederland en Duitsland.

Cold Wallet

Het merendeel van de digitale valuta wordt bewaard op zogenaamde "cold wallets". Dit zijn wallets die offline worden beheerd op apparaten die zijn afgesloten van het internet, waardoor ze niet gehackt kunnen worden. Slechts enkele medewerkers van Bitvavo hebben fysieke toegang tot deze cold wallets. Om te garanderen dat aankopen, verkopen en opnames snel verwerkt worden wordt een klein percentage van de digitale valuta geplaatst op een zogenaamde "hot wallet".

E-mail bevestiging voor acties

Opnames van digitale valuta naar onbekende adressen en wijzigingen van uw instellingen dient u per e-mail te bevestigen. Indien een hacker toegang krijgt tot uw account kunnen geen digitale valuta worden opgenomen naar onbekende accounts, tenzij ook uw e-mailadres is gehackt.

Veiligheidsinstructies

Hoe u uw account beter kunt beveiligen.

Gebruik Twee-Factor authenticatie

Door Twee-Factor authenticatie in te schakelen kunt u account vele malen beter beveiligen. Een hacker dient in dit geval namelijk te beschikken over zowel uw login gegevens als uw mobiele telefoon om toegang te krijgen tot uw account. Voor opnames van digitale valuta en inlogpogingen vanaf onbekende apparaten ontvangt u standaard een bevestigingsmail. Let er op dat u alleen toestemming geeft wanneer u een adres of apparaat herkent.

Wachtwoord Beheer

Gebruik een sterk wachtwoord dat niet snel te raden is door derden, maar u wel zelf kunt onthouden. U kunt eventueel gebruik maken van een wachtwoordmanager. Zorg ervoor dat u dit wachtwoord nergens opschrijft en nooit deelt met derden. Mail dit wachtwoord nooit naar uzelf, en sla dit wachtwoord niet onversleuteld op op uw computer. Deel uw wachtwoord nooit met derden. Medewerkers van Bitvavo zullen nooit vragen om uw wachtwoord.

Beheer uw tegoeden zelf

Één van de voordelen van digitale valuta is dat u uw eigen bank kunt zijn, en niet afhankelijk hoeft te zijn van derden voor de opslag van digitale valuta. Wij raden u dan ook aan om enkel digitale valuta op Bitvavo te plaatsen indien u deze in de directe toekomst wilt verhandelen. Door het fluctueren van de prijs van digitale valuta kan de waarde van uw balans binnen korte tijd snel toe- of afnemen, houd hier rekening mee bij het instellen van uw beveiliging.

Phishing voorkomen

E-mails van Bitvavo zijn altijd afkomstig van de domeinnaam bitvavo.com. Controleer altijd of de URL start met bitvavo.com en het HTTPS certificaat de bedrijfsnaam Bitvavo B.V. laat zien. Log enkel in op Bitvavo door handmatig bitvavo.com in de adresbalk van uw webbrowser in te typen. Indien er een inlogpoging wordt geconstateerd vanaf een apparaat waar nog niet eerdere mee is ingelogd zal Bitvavo u een e-mail sturen, geef daarom nooit toegang aan apparaten die u niet herkent.

Gebruik een veilige browser

Gebruik een moderne browser en zorg ervoor dat uw besturingssysteem altijd is voorzien van de meest recente updates en beveiligd wordt door een betrouwbare virusscanner. U kunt eenvoudig apparaten blokkeren die u niet meer vertrouwt. Dit kunt u doen door in te loggen bij Bitvavo en het apparaat te verwijderen door naar het kopje "Profiel" > "Beveiliging" te navigeren.

Controleer opname- en stortingsadressen

Transacties van digitale valuta zijn onomkeerbaar. Let er op dat u altijd het adres opname- en stortingsadres controleert. U kunt dit eenvoudig doen door zowel de eerste als de laatste letters van het adres te controleren.

Bitvavo.com