Privacyverklaring

Welke gegevens wij verwerken en hoe wij met uw gegevens omgaan.

Inleiding

Over het privacybeleid van Bitvavo.

Als aan- en verkoper van digitale valuta verwerkt Bitvavo veel klantgegevens. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over de gegevensopslag van Bitvavo en uw rechten omtrent de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR).

De verwerking van persoonsgegevens, zoals de naam, het emailadres of telefoonnummer van een gebruiker, moet altijd in overeenstemming zijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en in overeenstemming met de landspecifieke gegevensbescherming. Bij uw registratie bij Bitvavo worden uw gegevens opgeslagen. In dit document leest u onder andere:

Over Bitvavo

De contactgegevens van Bitvavo.

Verwerkingsverantwoordelijke in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR), andere wetgeving inzake gegevensbescherming die van toepassing is in de lidstaten van de Europese Unie en andere bepalingen met betrekking tot gegevensbescherming is:
Bitvavo B.V.
Herengracht 450
1017CA Amsterdam
Nederland
Email: support@bitvavo.com
Website: https://bitvavo.com

Gegevensverwerking

Welke gegevens Bitvavo verwerkt en waarom Bitvavo deze gegevens verwerkt.

Voor het aan- of verkopen van digitale valuta dient u een account aan te maken bij Bitvavo. Bij het aanmaken van uw account en bij het eventueel ophogen van aan- of verkoop limieten worden de volgende gegevens verwerkt:

Cookies

Welke cookies Bitvavo gebruikt en waarvoor deze gebruikt worden.

De internetpagina's van de Bitvavo B.V. gebruiken cookies. Cookies zijn tekstbestanden die via een internetbrowser in een computersysteem worden opgeslagen. Door het gebruik van cookies kan de Bitvavo B.V. de gebruikers van deze website voorzien van gebruiksvriendelijkere diensten die niet mogelijk zouden zijn zonder cookies. De cookies die Bitvavo gebruikt dienen de volgende doeleinden:

Google Analytics

Hoe Google Analytics uw gegevens opslaat.

Bitvavo maakt voor analytische doeleinden gebruik van Google Analytics. Google Analytics maakt gebruik van cookies. De informatie die door de Google Analytics cookies wordt gegenereerd over uw gebruik van deze website wordt meestal verzonden naar en opgeslagen door een Google Analytics-server in de Verenigde Staten. De Bitvavo koppeling met Google Analytics maakt gebruikt van IP anonimisering, hierdoor wordt uw IP-adres niet volledig opgeslagen. Het IP-adres dat door Google Analytics vanuit uw browser wordt verzonden, wordt niet samengevoegd met andere Google gegevens. Tevens wordt er een User ID verzonden naar Google Analytics, uw persoonsgegevens worden niet gedeeld met Google Analytics. Door deze website te gebruiken, stemt u in met de verwerking van gegevens over u door Google Analytics op de manier en voor de hierboven uiteengezette doeleinden. U kunt u afmelden voor Google Analytics door hier te klikken.

Optimizely

Hoe Optimizely uw gegevens opslaat.

Bitvavo maakt voor analytische doeleinden gebruik van Optimizely. Optimizely maakt gebruik van cookies. De informatie die door de Optimizely cookies wordt gegenereerd over uw gebruik van deze website wordt meestal verzonden naar en opgeslagen door een Optimizely-server in de Verenigde Staten. De Bitvavo koppeling met Optimizely maakt gebruikt van IP anonimisering, hierdoor wordt uw IP-adres niet volledig opgeslagen. Het IP-adres dat door Optimizely vanuit uw browser wordt verzonden, wordt niet samengevoegd met andere Optimizely gegevens. Door deze website te gebruiken, stemt u in met de verwerking van gegevens over u door Optimizely op de manier en voor de hierboven uiteengezette doeleinden. U kunt zich afmelden voor Optimizely door hier te klikken.

Emailnotificaties

Welke emails geregistreerde gebruikers van Bitvavo ontvangen.

Bitvavo verzendt geregistreerde gebruikers in enkele gevallen een email, de instellingen voor het verzenden van deze emails kunt u wijzigen door in te loggen en te navigeren naar “Mijn Account” en vervolgens te klikken op “Voorkeuren”. De volgende soorten emails kunt u in- of uitschakelen:

Uw rechten

Uw rechten als gebruiker van Bitvavo.

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kan u zelf doen via de persoonlijke instellingen van uw account. Lukt het niet via deze instellingen of heeft u andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar support@bitvavo.com. Bitvavo B.V. zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 14 dagen, op uw verzoek reageren.

Indien u niet meer gebruik wenst te maken van Bitvavo kunt u op verzoek uw account opzeggen en uit onze administratie laten verwijderen. In verband met de fiscale bewaarplicht kan Bitvavo niet alle gegevens verwijderen, Bitvavo is namelijk verplicht gegevens omtrent transacties en verificatie 7 jaar te bewaren. De bewaartermijn van deze gegevens kan per land verschillen.

Data delen met derden

Wanneer Bitvavo uw gegevens deelt met derden.

Bitvavo deelt geen data met derden voor commerciële doeleinden. Enkel bij het vermoeden van misbruik deelt Bitvavo gegevens met derden, namelijk:

Klachten

De klachtenprocedure van Bitvavo.

Als u klachten of vragen heeft over hoe Bitvavo uw persoonsgegevens verwerkt, verzoeken wij u contact op te nemen met support@bitvavo. Binnen uiterlijk 14 dagen volgt een schriftelijke respons en, indien nodig, een voorgestelde oplossing van Bitvavo. De herkomst van een klacht of vraag heeft geen invloed op de afhandeling, waardoor het mogelijk en niet nadelig is om anoniem een klacht in te dienen of een vraag te stellen.

Als u van mening bent dat Bitvavo uw persoonlijke gegevens onrechtmatig heeft verwerkt of indien u van mening bent dat Bitvavo een klacht of vraag omtrent privacy van gebruikers inadequaat heeft afgehandeld, heeft u het recht om dit te melden aan de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.

Bitvavo.com >  
Privacy