Litecoin kopen

Maak gratis een Bitvavo account aan inclusief Litecoin wallet om Litecoin te kunnen kopen en verkopen.

Registreren    |    Inloggen
Kopen & Verkopen
1 =
swap_vert
Aan de slag

Koop Litecoin in 3 eenvoudige stappen

Koop Litecoin in 3 eenvoudige stappen

Koop binnen enkele minuten de valuta van de toekomst.

1

Litecoin Wallet Aanmaken

Maak een Bitvavo account aan met bijbehorende wallet waarop u veilig uw digitale valuta kunt beheren. Iedere klant is bij ons welkom. Wij streven ernaar om digitale valuta voor iedereen toegankelijk te maken. Voor aanmelden worden geen kosten in rekening gebracht en is dus geheel gratis.

2

Bedragen overmaken

Maak een bedrag over voor de aankoop van digitale valuta. Dit kan eenvoudig dankzij de betaalmethodes die wij aanbieden. Voor uw bescherming bieden wij een modern beveiligingssysteem en een professioneel team.

3

Aan de slag

Koop direct de valuta van de toekomst. Bij Bitvavo kunt u zonder enige technische rompslomp direct digitale valuta kopen en verkopen vanaf uw Bitvavo panel. Transacties worden razendsnel door Bitvavo verwerkt.


Wat is Litecoin?

settings

Technische beschrijving

Litecoin is een digitale waardedrager met de mogelijkheid om grote transactievolumes te verwerken. Het is daarmee een van de efficientere blockchaintechnologieën.

format_quote

In andere woorden...

Net als Bitcoin is Litecoin een vorm van digitaal geld. Litecoin is echter sneller dan Bitcoin wegens grotere transactiecapaciteit.


Wanneer en waarom is Litecoin ontwikkeld?

assignment_ind

Google medewerker

Litecoin is in 2011 voor het eerst uitgebracht door ene Charlie Lee, een medewerker bij Google. De korte tijdsduur die nodig is om een block aan te maken, maakte de munt populair.

flash_on

Lichtgewicht

Litecoin is in principe het ”lichtere” broertje van Bitcoin. Dat is ook wat in de naam terugkomt. Hierdoor zijn de transactiesnelheden gemiddeld een stuk hoger.

access_time

2,5 Minuten

Het Litecoin netwerk heeft als doelstelling om iedere 2,5 minuten een block op de blockchain te verwerken. Dit staat tegenover de 10 minuten van het Bitcoinnetwerk.


Wat zijn de kenmerken van Litecoin?

fast_forward

Snel

Litecoin is volledig gericht op snelheid. Verder is het in de kern precies hetzelfde als Bitcoin. Litecoin is tevens geschikt voor het snellere ”Lightning Network”.

security

Ander algoritme

Het cryptografische algoritme van Litecoin is anders dan dat van Bitcoin. De normale gebruiker merkt hier weinig van. Bedrijven die Litecoin willen minen merken wel het verschil.

add

Ander totaal aantal munten

Het totale aantal munten dat in circulatie kan zijn is ook anders dan bij Bitcoin. In principe maakt dit echter niets uit: een digitale munt kan indien nodig oneindig worden opgesplitst.

done

Proof of work

Litecoin is net al Bitcoin gebaseerd op ”Proof of Work”, wat betekent dat de hoeveelheid rekenkracht die je bezit, bepaalt hoe zwaar je stem telt. Dit is een manier om fraude tegen te gaan.


Litecoin kopen

Eenvoudig Litecoin kopen op het platform van Bitvavo.

Zonder technische rompslomp Litecoin kopen? Bitvavo maakt digitale valuta voor iedereen toegankelijk. Registreren is eenvoudig en binnen enkele minuten beschikt u over de valuta van de toekomst. Dankzij ons geavanceerde platform heeft u overal toegang tot uw eigen digitale valuta. Wij hanteren geen minimum bedragen en instappen is voor iedereen mogelijk. Bij Bitvavo kunt u profiteren van razendsnel groeiende technologieën en meerdere digitale valuta kopen en verkopen. Onze missie is het aanbieden van digitale valuta op een veilige, eenvoudige en toegankelijke wijze. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Ons team bestaat uit mensen met een passie voor digitale valuta, en we zijn altijd bereid om u te helpen.

Aan de slag

Beoordelingen

Wat onze klanten over ons zeggen.


Over Ons

  • Herengracht 450
  • 1017 CA Amsterdam
  • support@bitvavo.com
  • KvK: 68743424