Cardano kopen

Maak gratis een account aan inclusief Cardano wallet om Cardano te kunnen kopen en verkopen.

BTC
=
euro_symbol
EUR
Betaal met iDeal - Geen eigen wallet nodig - Kies uit 37 digitale valuta
Betaal met iDeal
Geen eigen wallet nodig
Kies uit 37 digitale valuta

Koop Cardano in 3 stappen

1. Aanmelden

Maak gratis een account aan om Cardano te kunnen kopen en verkopen.

2. Bedragen overmaken

Maak een bedrag over voor de aankoop van Cardano.

3. Aan de slag

Koop Cardano. U heeft geen eigen wallet nodig.

Ons aanbod naast Cardano

+ 32 digitale valuta keyboard_arrow_down

Over Cardano

Wat is Cardano?

Cardano is het platform waarop de valuta ADA wordt beheerd en verhandeld. Het heeft tevens als doelstelling om slimme contracten te draaien.

Cardano is vergelijkbaar met Ethereum. De daadwerkelijke munt die je kunt aanschaffen heet eigenlijk ADA.

Wanneer en waarom is Cardano ontwikkeld?

Cardano is een project dat in 2015 is begonnen. Het heeft als doelstelling om slimme contracten te kunnen verschaffen, maar dan zonder enkele problemen waar Ethereum tegenaan loopt. Bij het oprichten van Cardano is heel goed nagedacht wat het uiteindelijke doel is, voordat men begon te ontwikkelen. Daardoor is over ieder onderdeel nagedacht. Cardano is ontstaan uit wetenschappelijk onderzoek. De universiteiten van Athene, Edinburgh en Connecticut hebben meegewerkt aan het ontwikkelen van het platform.

Wat zijn de kenmerken van Cardano?

Cardano is gebaseerd op bewezen wiskundige theorieen. Zelfs de naam Cardano is aan de wiskunde ontleend: Girolamo Cardano is een bekend Wiskundige uit de zestiende eeuw. Cardano is geschreven in de programmeertaal Haskell die bekend staat om zijn veiligheid. De veiligheid van het platform wordt tevens onderschreven door een aantal academici. Om te kunnen opereren in een veranderende wereld is Cardano ingericht om gemakkelijk aanpasbaar te zijn. Er hoeven geen zogenaamde hard forks te worden gedaan voor de meeste aanpassingen. Het netwerk van Cardano is ingericht om schaalbaar te kunnen zijn. Er kunnen aanpassingen worden gedaan om de transactiesnelheid te vergroten wanneer dat nodig is.

Wat onze klanten zeggen

Aan de slag
Bitvavo.com >  
Cardano