What is Stellar

Wat is Stellar?

Team Bitvavo
Team Bitvavo Stellar

Hier bieden we extra informatie over wat Stellar is en hoe het is ontwikkeld. Wilt u meer weten over hoe u Stellar kunt kopen of wilt u gewoon zien wat de huidige prijs is? Dat vindt u hier.

Wat zijn de kenmerken van Stellar?

Stellar is een hybride blockchaintechnologie die zowel publiekelijke als private elementen combineert. Hierdoor blijft anonimiteit tot op zekere hoogte gewaarborgd. Stellar heeft een focus op de derde wereld waar het probeert een toevoeging te zijn in een wereld zonder betrouwbare bestaande economische infrastructuur. Bitcoin gebruikt ”Proof of Work” en andere munten gebruiken ook wel ”Proof of Stake”. Stellar gebruikt een totaal ander algoritme wat ze op het algoritme van Ripple hebben gebaseerd. Het validatie-algoritme van Stellar heeft minder rekenkracht nodig dan andere blockchaintechnologieën. Daardoor is minder energie nodig en kunnen transacties sneller worden bevestigd.

Wanneer en waarom is Stellar ontwikkeld?

Stellar is 2014 gestart vanuit een non-profit organisatie genaamd de ”Stellar Development Foundation”. De token die kan worden verhandeld heet de Stellar Lumens (afkorting: XLM). Toen het gelanceerd werd, gebruikte Stellar het Ripple protocol. Stellar is daar echter vanaf gesplitst (”geforked”) toen het team van Stellar besloot dat dat protocol niet goed genoeg was. In april 2015 is de gehele code van het algoritme van Stellar herschreven. Dit vernieuwde netwerk is live gegaan in november van datzelfde jaar.